Duda arra a kérdésre válaszolt, hogy nem zavarja-e "Orbán Viktornak a Vlagyimir Putyinnal való flörtölése". rámutatott: Magyarországnak megvannak a maga adottságai, többek között energetikai tekintetben.
Rámutatott: Magyarországnak megvannak a maga adottságai, többek között energetikai tekintetben.

Azt mondta Természetesen figyelemmel követem mindezt" . "De Orbán Viktor olyan politikát folytat, melyet a legjobbnak tart országa szempontjából" - tette hozzá.

"Érthető, hogy a magyar kormányfő elsősorban országa és annak társadalma érdekeit tartja szem előtt" - szögezte le a lengyel elnök.

A V4-ekről azt mondta, helyénvaló, sőt logikus és mélységesen megalapozott a visegrádi országcsoport tevékenysége.  Andrzej Duda lengyel elnök így értékelte a közép-európai regionális együttműködést abban az interjúban, melyet hétfőn, a prágai V4-csúcstalálkozó napján a Wprost jobbközép lengyel hetilap jelentetett meg.

A lengyel államfő hangsúlyozta a csoport létjogosultságát és kiemelte: a tagországoknak hasonlóak a történelmi adottságai. "A gazdag Nyugat-Európa sok esetben nem ért meg bennünket" - vélte, hozzátéve: "ha a térségben nem segítünk egymáson, senki más ezt nem teszi meg".

A regionális együttműködés legfontosabb területeiként az Európai Unióban közösen folytatott politikát, a biztonsági és a gazdasági kérdéseket, ezen belül a közlekedési és az energetikai infrastruktúra felépítését sorolta fel - adta hírül az MTI.