A vállalat az öt legnagyobb malomipari cég közé tartozott. A cég hitelezői már nem támogatják a vállalatot, ezért csődvédelmet kért a Sikér Zrt.
A cég tulajdonosa, Blázsik Ferenc azzal indokolta a társaság helyzetét, hogy a versenyhivatallal évekig húzódott az eljárás, a céget finanszírozó bankok és hitelbiztosítók pedig már nem támogatják tovább őket. Hozzátette, hogy a csődeljárás alatt ki is egyezhetnek a hitelezőkkel.

A Sikér Zrt.-nek a Széchenyi Bank csődje is gondot okozott, mert onnan kaptak hitelt arra, hogy felújítsák a szekszárdi üzemet. A bank csődje akkor vont el forrásokat a cégtől, amikor a beruházást már nem tudták felfüggeszteni a pályázatok miatt.

Blázsik Ferenc azt mondta, hogy a malomiparban az utóbbi években kialakult árverseny olyan helyzetet hozott létre, hogy a piac csak egy másik szereplő kárára bővülhetett. Ezért a termelők még veszteség árán is meg akarták őrizni pozícióikat.

A Sikér Zrt. 25 éve áll fenn. A cég kizárólag magyar tulajdonban van, és két európai színvonalú malommal is rendelkezik. A vállalat évente százezer tonna búzát őrölt és száz embernek adott munkát – írja az MTI.