Három tizenkét éves diáklányt tartóztatott le a floridai rendőrség, miután pirospaprika-pelyheket szórtak a tanáruk üdítőjébe. Az egyiküket az igazgatóhoz küldte, ezért akartak bosszút állni rajta. A nő azt mondja, összetörték a szívét.
Illusztráció. Fotó: Europress / Thomas Samson - AFP
Az 52 éves Jayne Morgan még kedden lett rosszul, miután megitta az üdítőjét, de csak csütörtökön derítette ki a rendőrség, hogy mi állt a mérgezés hátterében. A tanárnő hétfőn küldte az egyik diáklányt az igazgatóhoz, miután ragasztót öntött az egyik osztálytársa hátizsákjába, és valószínűleg ellopott egy laptopot is – írja az NBC News.

A 12 éves lány bosszút akart állni a tanárnőn a büntetésért, ezért eldöntötte, hogy pirospaprika-pelyheket hoz be az iskolába, és beleszórja a tanárnő italába.

A vallomás szerint Morgan először fulladt és égett a torka, amikor beleivott a italba. A második korty után tovább romlott az állapota, ezért áttöltötte egy üvegpohárba, és ekkor észrevette a paprikát. Mint elmondta, ezt követően egész éjszaka gyomorfájással küzdött.

A nyomozók előbb azt a 12 évest találták meg, aki kitervelte a mérgezést, majd a hét folyamán két másik lányhoz is eljutottak: egyikük beleszórta a paprikapelyhet a tanárnő italába, míg a másik elterelte a figyelmét. Mindhárom lány komoly büntetésre számíthat. Morgan elmondása szerint ő is azt szerette volna, ha a lányokat megbüntetik, de azt nem akarta, hogy le is tartóztassák őket.

„Azt akartam, hogy az esetnek legyen következménye, amely megtanítja nekik a leckét. De azt nem akartam, hogy letartóztassák és börtönbe zárják őket. Imádom a tanítványaimat, és ők összetörték a szívem. A karrierem már sosem lesz a régi.”

A lányokat fiatalkorúak börtönébe szállítják.