A "Krispy Kreme Challenge" észak-karolinai versenyén a résztvevőknek közel egy óra alatt kell megenniük tizenkét fánkot, és közben lefutniuk egy nyolc kilométeres távolságot. Egy 58 éves férfi azonban a kihívás során szombaton rosszul lett, a kórházban meghalt.
Fotó: Europress / Eva Hambach - AFP
A férfi nagyjából másfél kilométert futott le, mikor mellkasi fájdalmakra panaszkodva kiszállt a versenyből. A helyi kórházba szállították, ahol rövid időn belül meghalt.

A verseny szlogenje az, hogy „2400 kalória, tizenkét fánk, öt mérföld (körülbelül nyolc kilométer), egy óra”. A szervezők szerint a kihívás megtestesíti a fizikai állóképességet és az emésztőszervek erejét

„Ami tíz barát kihívásaként indult, mára nemzetileg is ismert jótékonysági versennyé vált.” – írja a Krispy Kreme Challenge honlapja. Eszerint 2015-ben már nyolcezer résztvevő nevezett be a versenyre, és közel egymillió dollár gyűlt össze a nevezési díjakból – az összeget az Észak-Karolinai Gyermekkórháznak ajánlották fel a szervezők.

A szabályok szerint az alkalmi futóknak nem kell futás közben megenniük mind a tizenkét fánkot – ezt és az egy órás teljesítési időt csak a rendszeres futóktól várják el. Az egyelőre még nem derült ki, hogy a szombati megmérettetés áldozata melyik csoportba tartozott.

Az Észak-Karolinában található Krispy Kreme vállalat szóvivője elmondta, hogy a cégnek nincs köze a versenyhez vagy a szervezőihez, és semmilyen módon nem támogatják vagy hirdetik a kihívást – írja az NBC News