Az Együtt - a Korszakváltók Pártja azt követeli, hogy Orbán Viktor miniszterelnök mindent tegyen meg annak érdekében, hogy az Európai Unió ne bomoljon szét - mondta az ellenzéki párt képviseletében Szelényi Zsuzsanna hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.
A független képviselő a múlt heti brüsszeli csúcsra utalva hangsúlyozta: azt várják, hogy a magyar kabinet ne a megosztásra törekedjen, hanem egy közös európai megoldás létrehozásán dolgozzon.

Más témára áttérve azt mondta, hogy két ügyben is írásbeli kérdést nyújt be a  belügyminiszternek. Tavaly Nagy-Britanniában magyarokat tartóztattak le nők prostitúcióra való kényszerítéséért; a kormánynak dolga, hogy megvédje az emberkereskedelem áldozataivá vált fiatalokat - mondta a képviselő, aki Pintér Sándortól azt tudakolja, hány magyar van az európai "szexpiacon" és a kabinet hogyan menti meg és hozza haza az emberkereskedők kezébe kerülteket.

Szelényi Zsuzsanna felhívta a figyelmet arra, hogy magyar diákokat is felhasználtak abban az orosz propagandakampányban, amelyben az ENSZ segítségét kérik az Egyesült Államok ellen. A képviselő azt kérdezi a belügyminisztertől, hogyan lehetséges, hogy a magyar kormány nem tud olyan tevékenységről, "amelyet feltehetően orosz ügynökök végeznek". 

Forrás: MTI