A magyar köztársasági elnök részvétét fejezte ki Recep Tayyip Erdogan török államfőnek a 28 halálos áldozattal járó szerdai, ankarai merénylet miatt.
A török elnöknek küldött - a Köztársasági Elnöki Hivatal által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott - levélben az áll: Áder János mély fájdalommal értesült arról, hogy "a baráti Törökországra ismét lesújtott a terror".

EZ IS ÉRDEKELHET:
  1. Terrorista a röszkei zavargások hangadója
  2. Ezreknek adhat munkát Orbán kitartó politikája
  3. Tarlósékba nem lehet belekötni
  4. Három utat tett járhatatlanná az árvíz
  5. Török buszokat vett az Orangeways
  6. Katonai válaszcsapásra készül Törökország

Levelében az államfő azt kérte, török kollégája tolmácsolja őszinte együttérzését az áldozatok hozzátartozóinak, a kegyetlen merénylet sebesültjeinek.

"A felháborító gaztett tovább fokozza elkötelezettségünket, hogy mindent megtegyünk az értékeinket megtagadó, embertelen erőszak ellen" - tette hozzá.
Szerda délután gépkocsiba rejtett pokolgép robbant a török fővárosban, a legutóbbi információk szerint a merényletnek 28 halálos áldozata és 61 sebesültje van.

A merénylők katonákat szállító buszokat vettek célba, amelyek éppen megálltak a piros lámpánál; a detonáció a parlamenttől, kormányzati épületektől és a török hadsereg vezérkarának főhadiszállásától nem messze történt a török főváros Cankaya nevű kormányzati negyedében. Az áldozatok többnyire katonák és a török haderő civil alkalmazottai voltak.
Sajtóértesülések szerint egy szír származású férfi hajtotta végre a merényletet, aki kapcsolatban állt a szakadár Kurdisztáni Munkáspárttal (PKK).

Forrás: MTI/Fotó: MTI-EPA