Újabb törvénysértést követett el Beezow Doo-Doo Zopittybop-Bop-Bop, az egyik leghírhedtebb amerikai bűnöző. Rendőrök elleni erőszakkal, rongálással és zaklatással is vádolják.
A 34 éves férfi egy Washington állambeli kollégium könyvtáránál támadt rá a tisztekre, akik egy plakátokat letépő ismeretlen tettes után nyomoztak.

A Tri-City Herald helyi újság szerint a férfi többször is meg akarta kaparintani az egyik rendőr fegyverét, miután nem sikerült, beleharapott a kezébe, majd egy golyóstollal próbálta megszúrni. Nem sokkal később megszerezte a rendőr bilincsét, amit jó erősen a tiszt fejéhez vágott.

Három különböző sokkolóval lőtték meg többször is, de a férfinek kétszer is sikerült letépnie magáról az árammal teli zsinórokat.

Több követ és egy nagy téglát is a rendőrökre dobott. Ezután egy fémbottal próbálták megfékezni, de csak lelassítani sikerült a kitartó férfit.

Végül egy kábítólövedékes pisztollyal tették ártalmatlanná.

Zopittybop-bop-bop 2012-ben vált közismertté, de akkor sem az aktuális fegyver -és drogbirtoklás vádja miatt, hanem kimondhatatlan, furcsa nevének köszönhetően.

MTi