Az alvás közben átélt női orgazmus valami fantasztikus, kitalált dolognak hangzik, pedig nagyon is létező jelenségről van szó. Ugyanis kutatók megállapították, hogy 45 éves korukig a nők 35 százalékának legalább életében egyszer van orgazmusa álmában.
Illusztráció (Fotó:Pixabay)
A nők még 40 és 50 éves koruk között is élhetnek át orgazmust álmukban, állapították meg a kutatók. Viszont az, hogy valaki 20 és 30 éves kora között egyáltalán nem éli át, ritkaságnak számít.

De vajon mi válthatja ki az alvás közben átélt orgazmust? Elsősorban a kellemes álom, amit sajnos nem tudunk irányítani, pedig ez az alapja annak, hogy alvás közben létrejöhessen az orgazmus. Ugyanakkor fontos tényező még a hason fekvés is, illetve az, hogy nagyon fáradtan kerüljünk az ágyba. Ha pedig hosszú ideje nem volt orgazmusunk, akkor azt szintén elősegíti az erotikus gondolatokkal való játszadozás is.

Nem meglepő, hogy aki elalvásnál a szexre gondol, az valószínűbb, hogy eléri a csúcspontot álmában.

A férfiaknál ez kicsit másképp van. Ők már tinédzser korban is élhetnek át orgazmust álmukban, a csúcspont pedig korai 20-as éveikben van, 30 éves koruktól azonban ez jelentősen csökken - írja a Bild.