Utólag kért bocsánatot nézőitől egy kínai mozi, mert a napokban náluk bemutatott hongkongi film szerintük nem érte meg a jegy árát.
A szokatlan lépésre az északnyugat-kínai Kanszu tartományban került sor, A makaói férfi III. című akció-vígjáték miatt.

A cég közleményét a kínai Twitterként is emlegetett WeChat mobil üzenetküldő programon juttatták el az előfizetőknek. „Őszintén tanácsoljuk mindenkinek, hogy ne költsön rá pénzt. Érthetetlen számunkra, hogy egy csapat A-kategóriás sztár hogyan azonosulhatott egy ilyen silány ízlésről árulkodó forgatókönyvvel, hogyan süllyedhettek a hongkongi filmek erre a színvonalra" – írták.

A mozi ígéretet tett arra, hogy mostantól már csak naponta egyszer vetítik a produkciót.

A filmben számos ismert helyi sztár, köztük Csou Jün-fat, Andy Lau és Jacky Cseung szerepel, a vígjátékot Vong Csing rendezte.

A mozi - vélhetően a filmforgalmazó fellépésére - a bíráló posztot később törölte. A mozilánc pedig elhatárolódott a mozi által megfogalmazott kritikától - írja az MTI.

Bár az online értékeléseken is alacsony pontszámokat kapott (az imdb.com portálon 1,1 pontot ért el), A makaói férfi III. a jegyeladásokat tekintve nem áll rosszul. Rendezője, Vong Csing a múlt pénteken mikroblogján örömmel írta: „Öt nap, 600 millió jüan!" (25,1 milliárd forint).