Az angol bajnokságban ma Manchester United-Arsenal mérkőzést rendeztek, ahol a Leicester Cityt üldöző Arsenalnak fontos lett volna a győzelem. Az idén kevésbé jól szereplő Manchester United csapatát a csütörtöki Európa-liga mérkőzést követően, ma is a 18 éves tehetség, Marcus Rashford vezette győzelemre.
Marcus Rashford 1997. október 31-én született Halloween napján. A Manchester United keretébe a sok sérült miatt került be, és a holland edző először a Midtjylland elleni Európa-liga mérkőzésen szavazott lehetőséget a 18 éves tehetségnek, aki ekkor két gólt is lőtt.

Ezzel a teljesítményével Rashford felhívta magára a figyelmet, ráadásul a fiatal labdarúgó lett a Manchester United legfiatalabb európai kupameccsen gólt szerző játékosa. Rashford az Arsenal elleni is a kezdőben kapott helyet, ami jó döntésnek bizonyult Louis van Gaaltól.

Rashford a mérkőzésen 18 éves és 120 napos volt, ezzel a Manchester United történetének negyedik legfiatalabb kezdője lett. A játékos ezek ellenére nem volt zavarban, sőt a 29. és 32. percben is gólt lőtt, amivel 2-0-ra vezetett a Manchester United.
Rashford első gólja:
Rashford második gólja:
A gól azt is jelentette, hogy a 18 éves tehetség napra pontosan ugyanolyan fiatalon lőtte első Premier League-gólját, mint Wayne Rooney. A félidő előtt Danny Welbeck szépített, így a szünetben 2-1 volt az állás.
Welbeck gólja:
A második félidőben mindkét csapat lőtt egy-egy gólt, a manchesteri találatban ezúttal is szerepet vállalt Rashford, az ő gólpasszából talált a kapuba Ander Herrera.
Herrera gólja:
Mesut Özil révén az Arsenal ismét egy gólra csökkentette a távolságot, de az egyenlítés nem sikerült, így a mérkőzés végeredménye 3-2 lett a Manchester United javára.
Özil gólja:
A Manchester United szeptember óta először tudott két egymást követő hazai mérkőzést nyerni, a mai győzelemnek köszönhetően feljöttek a bajnokság 5. helyére. Az Arsenal a vereség miatt ötpontos lemaradásba került a Leicester City mögött, de a Tottenham is megelőzi őket három ponttal.
A Premier League 27. fordulójának végeredményei:
West Ham United-Sunderland 1-0
Leicester City-Norwich City 1-0
Southampton-Chelsea 1-2
Stoke City-Aston Villa 2-1
Watford-AFC Bournemouth 0-0
West Bromwich Albion-Crystal Palace 3-2
Manchester United - Arsenal 3-2
Tottenham - Swansea City 2-1