Négy év négy hónap börtönre ítélt a Tatabányai Törvényszék egy neszmélyi nőt, beengedte telkére szomszédja három gyerekét, akikre rátámadt két bullterrier kutyája. A gyerekek nagyon súlyosan megsérültek.
A nő a szomszédoknál rendezett kerti partin lerészegedett, és a rábízott gyerekekkel hazament, ahol két, területőrzésre idomított kutya élt. Az állatok már az előtt agresszívan viselkedtek, hogy a nő és gyerekek beléptek volna a kapun. Az asszony tudta, hogy a kutyák csak férjének engedelmeskednek, és lehetősége lett volna az állatokat pórázra kötni vagy elzárni, de egyiket sem tette meg – mondta a bíró az ítélethozatalkor.

A kutyák a legkisebb gyereket lerántották a földre és negyvenszer harapták meg, ő a támadás következtében életveszélyesen megsérült, maradandó fogyatékosságot szenvedett. A másik két gyerek közül az egyik az arcán szenvedett maradandó sérüléseket, a harmadik gyereknek pedig többször a lábszárába harapott az egyik bullterrier.

A kiskorú veszélyeztetése miatt kiszabott ítélet nem jogerős, a védelem enyhítésért, téves minősítésért, illetve felmentésért fellebbezett - közölte az MTI.