A migránskrízisre és az ország adósságválságára hívja fel a figyelmet a görögök dala, amellyel az Eurovíziós Dalfesztivál májusi stockholmi versenyén indulnak.
Az ERT görög közszolgálati adó elnöke szerint a dalválasztással „a szolidaritás üzenetét szeretnék eljuttatni a világnak”. Görögország idén nem tartott előválogatást: anyagi okokból inkább kijelölte az Eurovíziós Dalfesztiválon induló együttest.

A görög dalt az Argo nevű hip-hop banda adja elő. Az együttes tagjai maguk is migránsok leszármazottai: az északkelet-törökországi Pontoszból származnak, ahol a 20. század elejéig népes görög közösség élt. A térségből több mint egymillió görögnek kellett elmenekülnie az 1922-es görög-török háború miatt.

Idén nem lesz tánc, provokatív megjelenés, speciális effektus. Ezeket más országokra hagyjuk. Görögország most más helyzetben van. Optimista dallal indulunk, görög szöveggel és dallammal, amely arról mesél, hogy a görög emberek szigorú megszorító intézkedések alatt élnek
- mondta a helyi médiában Dioniszisz Caknisz, az ERT elnöke.


Görögország eddig egyszer, 2005-ben nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált.

Magyarországon viszont A Dal második középdöntőjét február 20-án rendezik. Az egy héttel későbbi döntőbe nyolc produkció jut, a győztes képviseli Magyarországot az idei, 61. Eurovíziós Dalfesztiválon május közepén, Stockholmban. 

Idén 41 ország vesz részt a zenei versengésben.