A Medián idei első felmérése alapján a Fidesz továbbra is vezet, a Jobbik pedig a második helyen van.
A Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében 34 százalékon áll, míg a biztos szavazók közül 53 százalék támogatja. Ezt követi a Jobbik, amely a teljes népesség körében 14 százalékon áll. Az MSZP a novemberben mért szintről két százalékpontot emelkedett, így most a teljes népesség 9 százaléka támogatja. A biztos szavazók körében a Jobbik 19, az MSZP 15 százalékon áll - írja a HVG.

A Medián szerint a Demokratikus Koalíció (DK) visszaállt a szeptemberi 4 százalékra. Az LMP-re pedig a teljes népesség 3, az Együtt- a Korszakváltók Pártjára 2 százaléka szavazna. A Kétfarkú Kutya Pártra, a Munkáspártra és a PM-re pedig a teljes népesség 1 százaléka szavazna.

A felmérés szerint a kormány teljesítményének megítélése most ugyanazon a szinten áll, mint két évvel ezelőtt: a megkérdezettek 43 százaléka úgy gondolja, hogy jó munkát végez. Az általános közhangulat is hasonló a két évvel ezelőttihez: az emberek 39 százaléka szerint jó irányba, 54 százaléka szerint pedig rossz irányba mennek a dolgok. Azonban erős a megosztottság: míg a Fideszesek 86 százaléka optimista, a más pártot támogatók vagy pártpreferencia nélküliek kétharmada borúlátó.