A Fidesz-KDNP-nek a gyermekek érdeke a legfontosabb, miközben "a bukott baloldal" csak pártpolitikai célokra használja a pedagógusokat, elégedetlenséget szít közöttük - mondta Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
A kormánypárti politikus úgy indokolt: kiderült, hogy a nap folyamán tartandó, "oktatásinak álcázott" vidéki tüntetések mögött több városban is "a bukott baloldal képviselői állnak".

Hozzátette: a pedagógusokat politikai eszközként használó, magát civilnek álcázó baloldal immár sokadjára bukott le.

Hollik István a Fidesz-KDNP nevében felszólította a baloldali pártokat, hagyják békén a pedagógusokat, és ne zavarják meg a kormány kezdeményezésére az oktatásról elindult párbeszédet.

Leszögezte, a kormánypártok fontosnak tartják ezt a párbeszédet, valamint azt is, hogy minőségi köznevelési rendszert építsenek fel.

A pedagógusokat arra emlékeztette, hogy ezek a baloldali politikusok vették el tőlük a 13. havi bérüket 2010 előtt.

A KNDP-s politikus példaként említette, hogy Sopronban Jakál Adrienn, a Párbeszéd Magyarországért helyi elnökhelyettese a tüntetés szervezője.

Győrben a LMP 2014-es vesztes polgármesterjelöltje, Nógrádi László szervezi a tüntetést, amelyet egy másik LMP-s politikus, volt önkormányzati képviselőjelölt, Jenei Ferenc jelentett be.

Hollik István elmondása szerint a veszprémi tüntetés szervezője Katanics Sándor, aki 2006 és 2010 között MSZP-s országgyűlési képviselő volt, jelenleg a DK politikusa. Parlamenti képviselőként felelős azért, hogy az akkori liberális-baloldali kormányzat elvette a pedagógusok 13. havi bérét - jegyezte meg.

A kormánypárti politikus azt is szóvá tette, hogy Ercse Krisztina, aki jelen volt a szombati országos tantestületi értekezleten, elfelejtette közölni, hogy ő nem egy egyszerű szülő, aki tiltakozik a kormányzati köznevelési politika ellen.

Hozzátette: Ercse Krisztina korábban a médiában a Hívatlanul hálózat tagjaként mutatkozott be, valamint Bajnai Gordonnak, illetve az Együtt pártnak az oktatáspolitikusa. 2012-ben együttműködési megállapodást kötött Bajnai Gordonnal - közölte.

MTi