Nem vesz részt a Fox News republikánus elnökjelölt-aspiránsok televíziós vitáján Donald Trump. Az iowai caucus – az első tényleges szavazás – előtti bejelentése sokakat meglepett.
Trump New Hampshire-ben (Fotó: EPA/CJ GUNTHER)
Trump már régóta "harcban áll" a Fox News csatornával, de leginkább Megyn Kelly bemondóval gyűlt meg a baja, aki szerinte egy korábbi vitában igazságtalan kérdésekkel bombázta őt.

Megyn Kelly online véleményezte a milliárdos döntését: kifejtette, hogy Trump képtelen a kompromisszumra, ha valami nem úgy történik, mint ahogyan eltervezte, megfutamodik.

Trump rövid, de ütős választ adott távolmaradásának okára: "Játékszernek tartanak, azt hiszik, olyan vagyok, mint a többi elnökjelölt-aspiráns, de majd meglátjuk, nélkülem milyen vitát tudnak majd tartani." Ezzel természetesen a viták nézettségre célzott, amelyek kimagasló eredményeket értek el az elmúlt hónapokban a milliárdos szereplésének köszönhetően.

Trump ezért a Fox News-vita helyett egy másik esemény házigazdája lesz, a veteránok és a sebesült katonák megsegítésére szervez egy találkozót Iowában - áll kampányának hivatalos online közleményében.

Az iowai caucus - az első tényleges szavazás - február 1-jén lesz, sokak szerint az lesz a végső befutó, aki itt győzedelmeskedik. Ezért is rizikós Trump döntése, mellyel elhatárolja magát a többi republikánus jelölttől.

mti