Az MSZP elnöke szerint a legutóbbi, szolnoki időközi választás példája azt mutatja, hogy a Jobbik nem váltópárt, támogatottsága visszaesett. Az MSZP-nek viszont minden esélye megvan arra, hogy a változás pártja legyen 2018-ban - hangsúlyozta Tóbiás József a Magyar Idők szerdai számában megjelent interjúban.
A pártelnök felidézte: az elmúlt egy évben minden olyan időközi választáson, amelyen pártjuk elindult, vagy nyert, vagy jó eredményt ért el. "Az MSZP kormányváltást akar" - szögezte le, hozzátéve: "azt akarja, amit az ország többsége".

Az MSZP generációváltását természetes jelenségnek nevezte. Mint fogalmazott, "mindig megjelennek kihívók, ambíciók, olyan emberek, akik új értékeket, energiákat hoznak". Ugyanakkor hozzátette: "felelőtlen az a párt, amely azt mondja, hogy az idősebbekre, a tapasztaltakra nincsen szüksége". Az MSZP elnöke szerint a kérdés az, hogy a generációk együttműködése milyen formában zajlik.

Másfél-két évig nem foglalkoznak más ellenzéki pártokkal

Tóbiás József kérdésre válaszolva azt mondta: Gyurcsány Ferenc volt szocialista képviselőnek, a Demokratikus Koalíció elnökének nyilatkozatai, nem foglalkoztatják, nem befolyásolják a döntéseiket. Mint kiemelte, "önazonos, nemzeti értékeiben elkötelezett baloldali pártot építünk, a következő másfél, két évben pedig nem foglalkozunk más ellenzéki pártokkal".

Indul a tisztújításon

Az MSZP elnöke azt is elmondta, hogy a júniusi tisztújításon elindul. Ugyanis mint kifejtette, 2014 júliusában, amikor elvállalta az elnöki posztot, négy évre szóló program végrehajtását vállalta, és ezt a munkát el szeretné végezni. Február elején pedig körbejárja mind a százhat választókerületet, hogy feltérképezze, miben szeretnének változást a helyiek.

Sokat jelentett a szolidaritásözön

Tóbiás József a 888.hu portálon róla és családjáról megjelent cikkel kapcsolatban úgy fogalmazott: "nagyon sokat jelentett az a szolidaritásözön", amelyben részesült. Megköszönte továbbá, hogy tiszteletben tartották a családját, de hozzátette: sem most, sem később nem kíván nyilatkozni az ügyről, "amelynek innen már a jog asztalán kell eldőlnie".

Magyar Idők