Balogh Norbert havi 16 millió forintot fog keresni Palermóban. A Debrecen volt csatára nemrég még cigánysoron, nyomorban élt. Most alapjaiban változik meg körülötte a világ.
Balogh a 2015-ös év nagy felfedezettje (Fotó: MTI Fotó)
Elképesztő fordulatot vett egy év alatt Balogh Norbert élete. A Debrecenben berobbant fiatal focista korábban maga vallott arról, hogy szüleivel nyomorban, cigánysoron élt, most pedig a Palermo multimilliomos csatára lesz.

A támadó szüleivel és testvérével élt együtt, többször esténként a rokonokról kértek kölcsön, hogy legyen mit enniük. Később bekövetkezett a tragédia is.
A szerződtetést orvosi vizsgálat előzte meg (Fotó: Facebook/Palermo)
Apukámnak egy évre börtönbe kellett vonulnia, dokumentummal kapcsolatos hibát követett el. Tiszalökre vitték. Nehezen viseltem, hogy ritkán láthattam, nem érinthettem meg
- nyilatkozta életéről Balogh.

Az élvonalban tavaly tavasszal bemutatkozó Loki-csatárnak hamar lett lakása, de családjának továbbra sem volt saját otthona.

Most ez változhat, mert az olasz élvonalban szereplő szicíliai klub 2,2 millió euróért megvásárolta őt, s négy és fél évre 2,8 millió eurós fizetést ad neki. Ez azt jelenti, hogy Balogh mostantól havonta 16 millió forintnak megfelelő összeget fog keresni.
A csatár négy és fél évre igazolt Palermóba (Fotó: MTI Fotó)
Az utánpótlás-válogatott csatárt nagy reményekkel várják az olasz élvonal 16. helyen álló klubjánál, Maurizio Zamparini elnök szerint az új Edinson Cavani érkezett Palermóba.

A tinisztár milliárdja mentheti meg Szima csapatát?

Balogh Norbert 5 millió euróért távozhat Olaszországba. A Debrecen csatára még húsz éves sincs, de a Palermo elnöke máris világsztárt lát benne. Legyen úgy!
Világsztárhoz hasonlítják, és elképesztő összegért igazolnák át Balogh Norbert debreceni labdarúgót. A 19 éves csatár az olasz Palermónál szerepel próbajátékon, s állítólag már vinné is a csapat. Nem aprópénzért, minimum 5 millió eurót, azaz több mint 1,5 milliárd forintot fizetnének érte.
Balogh tavaly tavasszal robbant be az NB I-be (Fotó: MTI Fotó)
Nem mellékesen, ez az összeg jóval nagyobb, mint a Loki éves költségvetése. Debrecenben lenne helye a pénznek, a helyi fociakadémián tartozások miatt például nemrég az áramot is kikapcsolták.

Maurizio Zamparini, a Palermo elnöke már ódákat zeng a csatárról. Igazi világsztárhoz, az uruguayi Edinson Cavanihoz hasonlítja a magyar tinit.
Zamparini bízik a magyar csatárban (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Balogh lesz az új Cavani. Ötmillió eurót fizettem érte, és rögtön nemet mondtam egy angol klubnak, amely megduplázta volna az összeget - mondta Zamparini, aki 2007-ben szintén 5 millió euróért vette meg Cavanit Uruguayból, majd három év múlva a vételár ötszöröséért adta el a Napolinak.
Cavanit Palermo-mezben ismerhették meg az európai drukkerek (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Hasonló volt a receptje a Palermo legutóbbi sztárjával, Paolo Dybalával is. Őt előszeretettel Messihez hasonlította az edzőfaló klubelnök, de nagyot is szakított vele: az argentin tehetséget három év után tripla áron, 32 millió euróért adta el a Juventusnak.