Hetvennyolc csapat nyolcszáz játékosa vett részt szombat délután a Városligeti Jégpályán rendezett Magyar Jégkorong Napja elnevezésű rendezvényen.
A műjégen 18 kisméretű jégpályát állítottak fel, itt küzdött egymással az U8-as és U10-es korosztály. Egy-egy mérkőzés 12 percig tartott. A csapatok az ország minden részéből érkeztek, például Kazincbarcikáról, Nyíregyházáról, Szombathelyről, Bajáról, Ajkáról és Tátról, s voltak leánycsapatok is.

Az eseményre válogatott hokisok is kilátogattak, például Tokaji Viktor, Nagy Krisztián, Frank Banham vagy Orbán Attila. A már visszavonult Palkovics Krisztián most már mint hokis szülő volt jelen a Városligetben, miután elkísérte kisfiát, aki az ifj. Ocskay Gábor Akadémia tanítványa.

A műjégpályán található hokimúzeumban beszélgetéseket szerveztek, ahol Pásztor György, a nemzetközi szövetség Hírességek Csarnokának tagja is tartott élménybeszámolót.

Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára elmondta, hogy a rendezvény jól sikerült, hozzátartozókkal együtt 3500-an látogattak ki a Városligetbe, és a Magyar Jégkorong Napjából szeretnének hagyományt teremteni.

Az esemény részeként tartják meg a Jégpályák Éjszakáját: összesen 43 csarnok várja a megszokott nyitvatartási időn túl a korcsolyázni vágyókat.

Forrás: MTI