Az MSZP azt követeli, hogy a kormány azonnal mondjon fel minden, a 888.hu-val kötött hirdetést és utasítsa az állami tulajdonban lévő cégeket, vállalatokat, hogy nem hirdessenek a portálon - jelentette ki Lukács Zoltán, a párt alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján, arra reagálva, hogy a portál támadó hangvételű cikket közölt szombaton Tóbiás József MSZP-elnökről, feleségéről és kiskorú lányáról, amelyet a családtagok fényképével illusztrált. 
Lukács Zoltán közölte: emellett bojkottra szólítanak fel minden közszereplőt, pártot, politikust, sportolót, művészt.

A politikus a fideszes Gulyás Gergely Facebook-bejegyzésére utalva kijelentette: az MSZP-nek nem elég, hogy egy nem is túl magas rangú kormányzati politikus "csendben, gyengén" elhatárolódott az írástól. Ez a portál ugyanis szerinte maga a Fidesz, ezért azt várják, hogy szólaljon meg Orbán Viktor Fidesz-elnök, valamint a kormánypárt vezetése. Amennyiben ezt nem teszik meg, akkor azonosulnak azzal, amit a 888.hu tett és akkor "ugyanolyan szintre kerülnek (...) és ez a szint nem Európában van" - jelentette ki.

Lukács Zoltán kifejtette: a 888.hu domain nevet Habony Árpád ügyvédje vásárolta meg, a portált tulajdonló cégnek tulajdonosa Habony Árpád, a cégnek a Századvég kommunikációs igazgatója a vezérigazgatója, a hírportál főszerkesztője pedig a Századvég stratégiai igazgatója - sorolta. A portál jelentős részben állami és kormányzati közpénzből tartja fenn magát - tette hozzá.

Az alelnök azt mondta, 25 év alatt nem nagyon volt arra példa, hogy az MSZP egy sajtóorgánum egy cikke miatt sajtótájékoztatót tartson. A 888.hu viszont a hétvégén "egy olyan Rubicont lépett át", amit nem lehet szó nélkül hagyni. Egy politikust próbálnak lejáratni és ennek során a családját, sőt a kiskorú gyermekét sem kímélik - hangsúlyozta.

A politikus "mocsoknak" nevezte a cikket, azt mondta, az írás, még ha úgy is néz ki, nem Tóbiás Józsefről és nem az MSZP-ről, hanem a magyar viszonyokról, Magyarországról szól. "Ez arról szól, hogy holnap ki a következő" - fogalmazott. 

Kérdésre válaszolva azt mondta, írásbeli kérdést nyújtott be az összes minisztériumnak, ahonnan tájékoztatást kért, hogy a tárca közvetlenül vagy közvetve hirdet-e az oldalon.

Az ügyben Tóbiás József pártelnök közlemény adott ki. Ebben azt írja: a családjáról megjelent cikkel kapcsolatban a szükséges jogi lépéseket megtette. Hozzátette, hogy ugyanígy tesz minden sajtóorgánummal, amely a cikket továbbközli. "A cikkel kapcsolatban - sem nekem, sem a családomnak - nincs további mondanivalónk" - zárja a közleményt.

Forrás: MTI