Az új fogyasztóvédelmi politika erősíti a fogyasztóvédelmi civil szervezetek, a békéltető testületek szerepét - hívja fel a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ).
A szövetség által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény felidézi, hogy Magyarország V. középtávú fogyasztóvédelmi politikájának megvalósítására irányuló, 2018-ig szóló feladatterv végrehajtásához szükséges kormányzati intézkedésekről szóló kormányhatározatot (fogyasztóvédelmi politika) 2015. december 29-én hirdették ki, és december 30-án lépett hatályba.

A szövetség kiemelte, hogy az új fogyasztóvédelmi politikában hangsúlyos szerepet kapnak a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek és a békéltető testületek, a kiszolgáltatott fogyasztók védelme, a fiatal fogyasztók helyzetének megerősítése és a fogyasztóbarát tanúsítási rendszer továbbfejlesztése - ismerteti a szövetség.

A szövetség hangsúlyozza, hogy támogatják az új fogyasztóvédelmi politikában meghatározott célkitűzéseket, de az új feladatok hatékony ellátása érdekében szükség van a megfelelő anyagi forrásokra és azok megjelenítésére a költségvetési törvényben.

Forrás: MTI