Nyomozást folytat csalás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 28 éves budapesti lakos és társa ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága.
Az elkövető és társa január 27-én 21 órakor Róbert Károly körúti lakásából felhívta a sértettet, hogy a lánya veszélybe került és sürgősen kell neki több millió forint készpénz.

A telefonáló nő szigorúan ráparancsolt az idős férfira, hogy ne szóljon senkinek, mert különben a lányának baja esik. A sértett elmondta a telefonálónak, hogy neki nincs ennyi pénze, csak kevesebbet tud adni. A nő ekkor közölte az idős férfival, hogy másnap 10 órakor hívja még a pénz átadása miatt.


Az elkövetőt a rendőrök másnap délelőtt a Róbert Károly körúton a pénz átvételekor elfogták, majd előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

Vele szemben - őrizetbe vétele mellett - a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. Az elkövető társát még keresi a rendőrség.

forrás: police.hu