A Jobbik szerint megágyazott a tervezett megszorításoknak Tarlós István főpolgármester pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, amikor az agglomerációs tömegközlekedés állami átvételéről beszélt.
Stummer János, az ellenzéki párt budapesti regionális igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, hogy a főpolgármester komoly információtöbbletet hozott nyilvánosságra az egyeztetés alatt álló megállapodásból. Úgy fogalmazott: egyre világosabban rajzolódik ki, hogy végeredményben "mibe fáj" majd a fővárosiaknak az, hogy az állam visszaveszi az agglomerációs közlekedés finanszírozását Budapesttől.

"Kontúrjaiban legalább végre látszik, hogy a megállapodás értelmében nagyságrendileg 200 munkavállalót fognak rövid időn belül elküldeni a BKK-tól, körülbelül ugyanennyit a BKV-tól, valamint a közszolgáltató cégek rezsijének csökkentése sem érhet majd bennünket váratlanul" - tette hozzá. 

A jobbikos politikus közölte: úgy tűnik, Tarlós István nemcsak ezeket a megszorításokat lesz kénytelen levezényelni, hanem végig kell asszisztálnia a közösségi közlekedést érintő kedvezményrendszer "átalakítását", például a 65 év felettiek utazásainak fizetőssé tételét.

Forrás: MTI