Jogerősen kilenc hónap, másfél év, illetve két év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön három kunszentmiklósi férfit, akik csoportosan molesztáltak egy fiatalkorú lányt 2013-ban.
A táblabíróság tettesként és bűnsegédként elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a jelenleg 23 és 26 év közötti vádlottakat.

A fiatalok 2013. október 12-én este egy kunszentmiklósi házban találkoztak, hogy közös italozás után elmenjenek a városközpontba egy diszkóba. Az akkor még fiatalkorú lány is elment a buliba, mert szimpatikus volt neki az egyik fiú. A fiúk nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak, a lány is ivott, de csak keveset, így nem volt ittas. Az összejövetel egyre inkább eldurvult, részeg ordítozásba csapott át.

Este fél tizenegy körül az egyik fiú molesztálni kezdte a lányt, aki emiatt pofon vágta, és kiment a szobából. Amikor később visszatért, a vádlott az ágyra rántotta, a fiú egyik társa lefogta, s miközben a lány kiáltozott, a vádlott fogdosta, megpróbálta a harisnyáját lehúzni. Harmadik társuk odament az ágyhoz, és ő is fogdosni kezdte a sértettet.

A lánynak végül sikerült kiszabadítania a kezét, lekevert egy pofont az egyik fiúnak, aki ezt követően kiment a szobából. A kapálózás közben a lány leesett az ágyról, a vádlottak azonban nem engedték el, közben az egyik vendég - aki partifotókat készített a mobiltelefonjával - lefényképezte a sértettet és a két vádlottat. A lányt csak azt követően eresztették el, hogy egy másik, a szobába lépő fiú felszólítottak őket erre.

Az este két vádlott később is inzultálta a sértettet, majd a társaság elindult a diszkóba. A bántalmazott lány is velük tartott, mivel hazafelé arra vitt az útja, majd a diszkó előtt többeknek elmesélte a vele történteket.

Forrás: MTI