A szociális igazgatásról és ellátásokról szóló rendelet, a gyermekek védelméről és gyámügyi igazgatásról szóló törvény, valamint az 55/2015. EMMI rendelet változásai miatt, Püspökladány Városának, mint Járásszékhelynek 2016.01.01-től ki kell alakítania a Család - és Gyermekjóléti Szolgálatot és Központot. 
Püspökladány Város Képviselő -testülete úgy döntött, hogy a Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Intézményfenntartó Társulás fenntartásában működteti az új önálló szakmai egységeket. 
A törvények és a rendeletek változásai matt, a Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Püspökladány, Szent István u. 33. szám alatti központjában került kialakításra mindkét új szolgáltatás, mind a Szolgálat, mind a Központ, mely a székhelyen működő irodahelyiségek átrendezésével járt együtt. 
Az átrendezés során figyelembe kellett venni, hogy a szolgáltatások funkciójukban ne sérüljenek és megfeleljenek a törvény által előírt tárgyi feltételeknek. Ezúton köszönöm a Segítő Kezek Intézmény dolgozóinak, hogy az év utolsó napjaiban, napi munkájuk mellett, végrehajtották az átszervezéssel járó nehéz feladatot.