A Fidesz szerint a magyar sportolók sikere a legtöbb magyarnak büszkeséget és örömet okoz, míg a szocialistákban kérdéseket vet fel - reagált a párt parlamenti frakciója Bárány Balázs (MSZP) szombati nyilatkozatára.
Az MTI-hez eljuttatott közleményben hozzátették: a magyar női vízilabda-válogatott Európa-bajnok és kijutott a riói olimpiára, Hosszú Katinka, ötszörös világbajnokunk négy aranyérmet szerzett a nizzai nemzetközi versenyen, Verrasztó Dávid ugyancsak aranyérmes lett, a magyar labdarúgó válogatott 44 év után kijutott az Európa-bajnokságra. A decemberi úszó Európa-bajnokságon a magyar csapat minden idők legjobb eredményét érte el. 

A Fidesz bízik abban, hogy a sportsikerekhez hozzá tud járulni, hogy a kormány nemzetstratégiai ágazatnak tekinti a magyar sportot és a sportfinanszírozást ösztönző szabályokat alakított ki.

Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja szombaton budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: a párt válaszokat sürget a sporttal kapcsolatos kérdéseire, amelyekre eddig Szabó Tünde sportért felelős államtitkár nem válaszolt. A párt kérdéseiben többek között azt fogalmazta meg, hogy káosz uralkodik a magyar sportban, amelyre saját hűbérükként fideszes politikusok telepednek rá; egyes sportágakba, például a labdarúgásba ömlenek a milliárdok, míg más, egyébként sikeres sportágak, mint az úszás ehhez képest alig kapnak valamit; bizonyos egyesületek, például a Felcsút, más egyesületekhez képest az ezerszeresét kapják a társasági adó (tao) támogatásnak.

Forrás: MTI