A Fidesz szerint a baloldalt az sem érdekli, hogy a hozzáállásával terrorfenyegetettségnek tenné ki az országot és veszélyeztetné a magyar emberek biztonságát.
A nagyobbik kormánypárt vasárnapi, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, ugyanazok, akik vasárnap a kormány terrorizmus ellenes javaslata ellen tüntettek, be akarják engedni a bevándorlókat. Ezért nem támogatták sem a határzár építését, sem a bevándorlás szabályainak szigorítását, és azt sem, hogy katonákkal és rendőrökkel védjék a határokat - olvasható a közleményben.

A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) vasárnap az alaptörvény módosítása ellen tartott demonstrációt Budapesten, a Kossuth Lajos téren. A Szükségállapot - most Rád is szükség van címmel szervezett tüntetésen Bokros Lajos, a párt elnöke azt mondta, "a mi öntudatunk, jövőnk nem lehet a diktátor (...) áldozata. Minden körülmények között küzdeni fogunk a szabadságért" - mondta. A pártelnök többször is hangsúlyozta, hogy az alaptörvény-módosítás arról tanúskodik, a hatalom retteg.

És itt van a politikából kiirtani való díszes társaság!


A kormány január közepén alkotmánymódosítást javasolt, hogy önálló tényállás legyen az alaptörvényben a terrorveszélyhelyzet. Ha a parlament elfogadja a módosítást, a kormány terrorfenyegetettség, vagy terrortámadás esetén terrorveszélyhelyzetet hirdethet. Ekkor a kabinet átmenetileg felfüggesztheti egyes törvények alkalmazását.

Forrás: MTI