Depresszió és szerelmi bánat – így foglalta össze Roxána és Henrietta halálának okát egyik kolléganőjük, aki együtt dolgozott velük Németországban.
A Bors elérte az a fiatal nőt, aki Németországban együtt dolgozott azzal a két szolnoki lánnyal, aki közös öngyilkosságot követett el december 19-én. 

– Depressziósak voltak a lányok a bezártság miatt, amivel a munkánk jár. Sajnos erre még rájött, hogy egyiküknek szerelmi bánata is volt. Nagyon sajnálom őket, jó fejek voltak, sokat lehetett velük nevetni. Henrietta kifejezetten jó barátnőm volt, sokat beszélgettünk, nagyon beleszeretett egy fiúba, de erről nem szeretnék többet mondani – árulta el Anita, aki jelenleg Németországban él.

A nő szavait alátámasztják Henrietta Facebook-bejegyzései is. Több írása utal rá, hogy Németországba és Svájcba kell utaznia, mert pénzre, ahogy ő fogalmaz: sok svájci frankra van szüksége. Mindkét lány szerelme Németországban dolgozik, egyikük konyhai munkát végez, a másik fiatalember pedig a közösségi oldalán a foglalkozásához ennyit ír: svájci munkalehetőség.
Mint ismert: 2015. december 22-én a gondnok két nő holtestére talált a szolnoki gyermektábor egyik kiadó házának padlóján. Később a Bors kiderítette: Henrietta és Roxána egyaránt öngyilkos lett. A lányok whiskyt ittak, majd rengeteg altatót és nyugtatót vettek be. 

És pont Henrietta születésnapján vetettek véget életüknek. Az ügy érdekessége, hogy haláluk előtt még mindketten posztoltak képeket a Facebookra. Roxána a felvételek tanúsága szerint épp kibékült gyermeke apjával, Henrietta pedig nagyon várt valakit, aki valószínűleg nem jött el a megbeszélt találkozóra.

Roxi párja és harmadik lánytestvérük is arról ír a közösségi hálón, hogy nem bírják ki a fájdalmat és a lányok után akarnak menni.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja (mobilról is) a 116-123-as ingyenes, lelkielsősegély-számot!