Több mint duplájára emeli gyártókapacitását 2020-ra a 2013-ban megkezdett, 71,5 milliárd forintos bővítésével a gumiabroncsokat előállító japán Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. - közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.
A kft. 2006-ban kezdte meg működését és mára Magyarország harmadik legnagyobb abroncsgyárává vált. Az üzemben közel 700 ember dolgozik és a létszámot további 150 munkavállalóval szeretnék bővíteni.

A társaság tájékoztatása szerint az üzemben készülő abroncsokat európai piacokra exportálják, elsősorban Spanyolországba, Olaszországba, Franciaországba, az Egyesült Királyságba és Németországba.

A vállalat által közzétett pénzügyi beszámolók alapján 2014-ben az export értékesítés nettó árbevétele meghaladta a 24,5 milliárd forintot.

A 2013 nyarán kezdődött bővítés alapkőletételén Franco Annunziato, a Bridgestone európai részlegének elnök-vezérigazgatója elmondta, a beruházás révén 6,5 millió abroncs lesz a gyár éves termelési kapacitása, ami több mint 200 százalékkal nagyobb a jelenleginél.

Bridgestone összesen 10 gyártóüzemmel rendelkezik Európában, de a tatabányai gyár az egyetlen, ahol teljesen automatizált gyártási technológiát alkalmaznak. A társaság a jövőben a Magyarországon és a régióban működő prémium autógyártók gyári beszállítójává kíván válni.

A Bridgestone-t, amely értékesítését tekintve a világ elsőszámú gumiabroncs-gyártója, 1931-ben alapították. A cég világszerte mintegy 50 gyárban több mint 138 ezer embert foglalkoztat.

Forrás: MTI