Az indonéz fővárosban összesen hat robbanószerkezet lépett működésbe, legalább hat áldozatról lehet tudni. Az elkövetők gránátokat dobtak le mozgó motorkerékpárokról.
Több robbanás volt csütörtökön az indonéziai főváros, Jakarta központjában, az értesülések szerint legalább hét ember életét vesztette,küztük négy támadó is - írja az AP hírügynököség. Az első beszámolók szerint lövéseket is lehetett hallani.

A jakartai magyar nagykövetségnek nincs tudomása arról, hogy volna magyar állampolgárságú áldozata a merényleteknek. A nagykövetség hat áldozatról - három rendőrről és három civilről - tud, a sérültek száma pedig még tisztázatlan - olvasható a hvg.hu-n.

A jakartai rendőrkapitányság szóvivője megerősítette, hogy csütörtökön helyi idő szerint 10.45-kor robbantások történtek a Sarinah bevásárlóközpont előtt található rendőrposztnál. Nem öngyilkos merénylet történt, hanem az elkövetők gránátokat dobtak el mozgó motorkerékpárokról. Összesen hat robbanásról számolt be szóvivő. A robbantások után a nagy erőkkel a helyszínre vonuló rendőrség és a különleges alakulatok tűzpárbajba keveredtek a feltételezett elkövetőkkel, akik egy színházban sáncolták el magukat. A rendőrség megkezdte a Thamrin sugárúton található Skyline épület kiürítését.

Az ENSZ jakartai irodája előtt nagy erejű robbanás volt, majd további detonációkat és fegyverropogást lehetett hallani a világszervezet egyik regionális képviselője, Jeremy Douglas Twitter-bejegyzése szerint.

Sajtóértesülések szerint összesen hat robbanószerkezet lépett működésbe. Az egyik robbanás helyszíne egy Starbucks kávézó volt, egy másik egy bevásárlóközpont közelében történt.

Egyelőre nincs arra utaló jel, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet állna a jakartai terrortámadás mögött - írja a Reuters hírügynökség az indonéz hírszerzés vezetőjének tájékoztatása alapján.

Jakartában és környékén mintegy száz magyar állampolgár él, illetve tartózkodik. A nagykövetség folyamatosan próbálja őket elérni, és telefonon értesíteni. Felhívják a figyelmüket az esetre, és kérik őket, vegyék fel a kapcsolatot családtagjaikkal, illetve lehetőség szerint maradjanak otthonukban, szálláshelyükön.