Halált okozó testi sértés miatt indult eljárás egy tavaly nyáron történt haláleset miatt. A nyomozás lezárultával azonban a rendőrség nem testi sértés, hanem emberölés miatt javasol vádat emelni.
A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt javasol vádemelést egy 23 éves férfival szemben közölte a police.hu. Korábban a HRFK halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - indított eljárást egy a bükkszenterzsébeti gyanúsított ellen.

A nyomozás adatai alapján azonban R. Roland megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015. július 12-én az éjjeli órákban előzetes szóváltást követően - különböző eszközökkel is - bántalmazta élettársát a közösen lakott bükkszenterzsébeti otthonukban. A 24 éves nő a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően életét vesztette.

A nyomozást az igazságügyi orvos szakértő véleménye alapján már emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatták a jenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben. A nyomozóhatóság az eljárást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.