Két évre szóló szerződést írt alá az ANY Biztonsági Nyomda vezette konzorcium a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) adó- és zárjegyek gyártására - tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.
A tájékoztatás szerint az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. és a Pénzjegynyomda Zrt. konzorciuma nyerte az adó- és zárjegyek gyártására vonatkozó, a NAV központi hivatala által lefolytatott eljárást. A szerződés nettó értéke két évre mintegy 3,5 milliárd forint.

A társaság húsz éve vesz részt a hazai zárjegyek gyártásában. A folyamatosan bővülő, eddig mintegy 39 százalékos arányt elérő exporttevékenység mellett évről évre megújítja a nyomda hazai hosszú távú szerződéseit is.

A társaság stabil és eredményes működését az okmánybiztonsági és informatikai fejlesztései biztosítják, amelyek a jövőben is versenyelőnyt jelentenek nem csak a magyarországi, hanem a közép-kelet-európai és az afrikai piacokon is - idézi a közlemény Zsámboki Gábort, az ANY Biztonsági Nyomda vezérigazgatóját.

Forrás: MTI