A Jobbik tömeges bérlakásépítéssel, valamint az üresen álló ingatlanok hasznosításával egészítené ki a kormányzati otthonteremtési programot.
Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, jó irányba mutatónak tartják a lakásépítés áfájának csökkentést, valamint a családi otthonteremtési kedvezmény kibővítését, amelyeket korábban a Jobbik is kezdeményezett.

Kiemelte, a most bejelentett kormányzati intézkedéseket tömeges bérlakásépítéssel egészítenék ki, ami a lakáspiac kínálati oldalának növelése mellett a magyar kivitelezőknek is hatalmas segítséget jelentene.

A Jobbik emellett azt kéri a kabinettől, hogy térképezze fel az üresen álló lakásállományt - fejtette ki Z. Kárpát Dániel, hozzátéve, mintegy félmillió üresen álló ingatlan lehet Magyarországon, amelyek közül akár százezret is hasznossá lehetne tenni.

A Jobbik alelnöke kérdésre válaszolva elmondta, a Jobbik öt éve szorgalmazza az alapvető élelmiszerek áfájának öt százalékra csökkentését, amelyet akkor is támogatnak, ha a szocialisták terjesztik a parlament elé.

Forrás: MTI