Tarlós István budapesti főpolgármester nyitotta meg a Fidesz tisztújító kongresszusát. A Fidesz történetének összefoglalása mellett a 2010 óta elért kormányzati sikerekről beszélt, kiemelte például az új alkotmányt, a nemzeti összetartozásról szóló törvényt vagy éppen a rezsicsökkentést.
Beszélt az Európát érintő migrációs válságról, többek között azt mondta, hogy az Európai Unió vezetői a védelmi reflexek megfontolása nélkül reagáltak a helyzetre.

- mondta Tarlós, pedig szerinte Magyarország kormánya volt az első, amely életszerű intézkedéseivel a probléma újragondolására sarkallt, ennek eredményeként pedig az uniós vezetők szembekerülnek a saját választóikkal, mivel ébredezik a nyugat-európai népek óvatossága. Azt mondta, hogy a kormány a hagyományos magyar és európai értékekért tevékenykedik.

Budapest és a kormány viszonyáról azt mondta, vannak csetepaték, de ezek főleg forráselosztási tusakodások, az alapvető célokban és értékekben egyetértés van, a főváros érdekelt a Fidesz sikerében.

Forrás: polusonline.com