Kiderült, hogy a 45 éves férfi Németországban, a 28 éves nő pedig Csehországban tölti szabadságvesztését hasonló bűncselekmények elkövetése miatt.
Átadta az Interpol a magyar rendőrségnek azt a szlovák nőt, aki egy társával együtt még 2012-ben lopott el három nagy értékű órát Budapesten. 

A nyomozás adatai szerint a szlovák állampolgárságú páros - egy 45 éves férfi és 28 éves barátnője - 2012 őszén három alkalommal is nagy értékű órákat lopott el Budapesten belvárosi és terézvárosi óraszalonokból. Módszerük az volt, hogy magyarul nem értő, tehetős külföldieknek adták ki magukat, felpróbálásra elkértek több nagy értékű karórát, majd elterelték az eladók figyelmét, s azalatt a megkapott készülékeket megtévesztésig hasonló hamisítványokkal cserélték ki. A három bűncselekménnyel a pár a gyanú szerint mintegy 30 millió forint kárt okozott az érintett üzleteknek. 

A tolvajok azonosítása után a magyar rendőrség európai elfogatóparancsot adott ki ellenük, melynek eredményeként kiderült, hogy a 45 éves férfi Németországban, a 28 éves nő pedig Csehországban tölti szabadságvesztését hasonló bűncselekmények elkövetése miatt. Miután a nő Csehországban letöltötte az ottani büntetését, az Interpol munkatársai e hét csütörtökön, kiadatási eljárás keretében átadták őt a budapesti nyomozóknak, a vele szembeni további eljárás lefolytatása céljából. A ferihegyi repülőtéren történt átadást követően a nyomozók előállították a nőt az V. kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették, egyúttal előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Forrás: Havariapress