A gép kényszerleszállást hajtott vége a mosdójában talált gyanús, pokolgépnek látszó tárgy miatt. Sajtóértesülések szerint valóban bomba volt.
Kényszerleszállást hajtott végre az Air France légitársaság egyik utasszállítója a kenyai Mombasában, mivel gyanús, pokolgépnek látszó tárgyat találtak a gép mosdójában - közölte vasárnap a kenyai rendőrség szóvivője.

Charles Owino tájékoztatása szerint a Boeing 777-es Mauritiusról tartott Párizsba, fedélzetén 459 utassal és 14 fős legénységgel. Az utasszállító a mombasai repülőtéren hajtott végre kényszerleszállást. 

Az utasoknak el kellett hagyniuk a gépet. A mosdóban talált gyanús tárgyat eltávolították a gép fedélzetéről, elkezdték vizsgálni. A vizsgálatok után a kenyai hatóságok megerősítették, hogy a tárgy valóban egy pokolgép. Hat utast kihallgattak.

A mombasai repülőtér a Facebook közösségi portálon közzétette közleményét, amely szerint a kenyai biztonsági szolgálat meghiúsította a robbantást az Air France gépén. A tűzszerészek robbanószerkezetet találtak rajta, és a repülőtéren kívüli biztonságos helyre szállították.

A kényszerleszállás rövid ideig fennakadásokat okozott a mombasai repülőtéren.