A budapesti, VIII. kerületi önkormányzat törvényes és szabályos módon, nyílt pályázaton értékesítette a Trefort utcai ingatlant, ellentétben a Párbeszéd Magyarország Párt (PM) képviselőjének állításával - közölte az önkormányzat szombaton az MTI-vel. 
A PM szombaton közleményben jelezte, hogy a Fővárosi Kormányhivatalhoz és az irányító hatósághoz fordul az ingatlan eladása miatt. Az ellenzéki párt szerint a fideszes vezetésű Józsefvárosi Önkormányzat csütörtöki határozatával "csökkentett áron" eladott egy 4200 négyzetméteres palotanegyedi ingatlant egy cégnek, amelynek korábban elővásárlási jogot biztosított, és amellyel már az MSZP-SZDSZ-es kerületvezetés is "üzletelt". A vállalkozás egyik tulajdonosa a PM szerint egy uruguayi cég, a másik tulajdonos pedig "érdekelt" a szombaton átadott, VIII. kerületi rendelő "méregdrága" felújításában. Az ellenzéki párt szerint az egyik cég "offshore-gyanús", a tulajdonosi kör "rejtőzködik".

A Józsefvárosi Önkormányzat úgy reagált, hogy Erőss Gábor, a PM elnökségi tagja, józsefvárosi önkormányzati képviselő, aki a közleményt is jegyezte, hazudik, a kerületben nincs offshore-ügy, az ingatlant megvásárló cég Magyarországon adózik, a törvények alapján átlátható szervezetnek minősül. Hozzátették, hogy az ellenzéki képviselő korábban a kérdéseire részletes választ kapott, "amelyet a képviselő-testületi ülésen készült felvétel is bizonyít".

Forrás: MTI