Nem engedhetjük meg, hogy csak a mában éljünk, a jövővel is foglalkoznunk kell, amit alaposan elő kell készítenünk. Erről beszélt Navracsics Tibor, az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, a Fidesz volt frakcióvezetője, volt külügyminiszter a párt kongresszusán.
Az EU jövője is függ attól, milyen az oktatásunk, de ettől függ minden Navracsics szerint: ha nem jó, akkor egy rosszul képzett nemzedék próbálja megoldani a jövő problémáit. Arról is beszélt, hogy ma az EU nem áll jól az oktatással kapcsolatban, de számos ország tudja, hogy az oktatás nem kiadás hanem befektetés, mert az oktatás a gazdaságpolitika előzménye.

Sport, kultúra, oktatás, ifjúságpolitika: Magyarország nem szégyenkezhet ezeken a területeken az EU-ban a biztos szerint. Azt mondja, meg kell látni az erőforrást ezeken a területeken, a sport például munkahelyeket teremt, közösségeket hoz létre, hátrányos helyzetűeket integrál, a kultúra jól jövedelmező iparág, amelyben a magyarok sikeresek.

Forrás: polusonline.com