Az Alaptörvényben foglaltaknak megfelelően, miszerint Magyarország felelősséget visel a külhoni magyar közösségek iránt, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet idén is folytatta a korábbi években megkezdett év végi ajándékcsomagok szétosztását.
A Nemzetstratégiai Kutatóintézet úgy döntött, hogy a III. Budapesti Székely Bál kedvezményezettjei közé sorolja a Szent Ferenc Egyesületet. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet úgy döntött, hogy a III. Budapesti Székely Bál kedvezményezettjei közé sorolja a Szent Ferenc Egyesületet. A múlt héten Beregszászon 350 ajándékcsomag, illetve további 100, az NSKI munkatársai által összeállított, személyre szóló Mikulás-csomag jutott el a kárpátaljai magyar gyerekekhez. Ugyancsak  a múlt héten a Nemzetstratégiai Kutatóintézet 50 ajándékcsomagot osztott ki a Pál atya vezette marosvásárhelyi Szent Erzsébet Társulás árva gyermekei részére.
December 10-én került sor az eseménysorozat székelyudvarhelyi állomására, amelynek keretében a Tompa László Általános Iskola 50 szociálisan hátrányos helyzetű diákja, a Szent Ferenc Egyesület sérült gyerekei, valamint a Nyugdíjasok Önsegélyző Pénztárának 50 szép korú tagja részesült ajándékcsomagban.
A Szent Ferenc Egyesület a Sérült Gyerekekért áldozatos és áldásos tevékenységét behatóbban megismerve, ugyanakkor értesülve abbéli tervükről, hogy egy befejezés előtt álló új épületbe költöznének, amelyben sokkal jobb körülményeket tudnának biztosítani az általuk kezelt gyerekek számára, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet úgy döntött, hogy a III. Budapesti Székely Bál kedvezményezettjei közé sorolja az egyesületet. 
Forrás: polusonline.com/Fotók: Fekete B. Zoltán