Az ünnepek alatt is folytatódik a borongós és ködös időjárás, idén sem számíthatunk fehér karácsonyra. Még mindig egy nagy kiterjedésű anticiklon alakítja a Kárpát-medence időjárását, amivel melegebb levegő érkezik hazánkba.
Az ország nagy részén eleinte borult, párás, többfelé ködös idő várható kedden, amely még napközben is ronthatja a látási viszonyokat. Észak-Nyugat felől felszakadozik, elvékonyodik a felhőzet, itt napsütésre is lehet számítani. Ezeken a területeken akár 8-12 fokot is mérhetnek a legmelegebb órákban. Szitálás a borult, ködös területeken bármikor előfordulhat, de számottevő mennyiségű csapadék továbbra sem várható. Az Észak-Alföldön helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között valószínű, késő este pedig 1 és 6 fok közé süllyed a levegő hőmérséklete. A hosszabb távú előrejelzés szerint az ünnepek alatt is erre a borongós időjárásra van kilátás. Szombatig ködös, felhős időre készülhetünk és ködszitálás is kialakulhat. Csak kisebb körzetekben szakadozhat, vékonyodhat el a felhőzet. Erős fagyoktól sem kell tartani, helyenként 3, illetve 4 fokig süllyed majd a hőmérséklet. Napközben pedig jellemzően 1, illetve 7 fokot mérhetünk majd a legmelegebb órákban.