A Hűvösvölgyi Gyermekotthon lakói kapták a közmédia dolgozói által a Jónak lenni jó! jótékonysági kampányhoz kapcsolódóan összegyűjtött ajándékokat, amelyeket Bényi Ildikó műsorvezető adott át a gyerekeknek.
A több mint száz ajándékot hétfőn vitték el a gyermekotthonba - közölte az MTVA sajtóosztálya a Facebook közösségi portálon. 

"Úgy gondolom, hogy az embernek tudnia kell adni, a szónak mindenféle értelmében. Tudjuk, hogy a gyermekotthonokban nevelkedő gyerekeknek nem jut annyi, mint a rendezett családi környezetben élő kortársaiknak, ezért jóleső érzés volt hozzátenni a karácsonyukhoz azt, amit összegyűjtöttünk" - fogalmazott Bényi Ildikó.

Az ajándékok ünnepélyes átadásán jelen volt Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke. A közmédia Jónak lenni jó! kampánya idén ugyanis a gyermekmentő szolgálatot támogatta. 

Edvi Péter azt mondta: "Nagyon örülök, hogy a közmédia bennünket támogatott idén, és felhívásukra 58 ezer, egyvárosnyi ember nyújtott anyagai segítséget a munkánkhoz, a gyerekek gyógyításához, fejlesztéséhez. Külön kiemelendő, hogy mindemellett az MTVA munkatársai ajándékokat gyűjtöttek a gyermekotthonban élők részére". 

A felajánlásokból, valamint a nézői és vállalati adományokból a műsor történetében az eddigi legmagasabb összeg, csaknem 225 millió forint gyűlt össze idén.

Forrás: MTI