Közép-Európa legnagyobb és legsikeresebb pártjának nevezte a Fideszt Orbán Viktor a párt 26. tisztújító kongresszusán. A Fidesz újraválasztott elnöke bejelentette: hétfőn a parlament elé kerül az a törvényjavaslat, amely alapján a következő négy évben a lakásépítés áfája 27-ről 5 százalékra csökken. Orbán Viktor a célok között említette a teljes foglalkoztatottságot, valamint a nemzeti ipar fejlesztését, a magyar gazdák földhöz juttatását és a bürokrácia visszanyesését.
Ezek a közös életünk legszebb pillanatai – kezdte beszédét Orbán Viktor a Fidesz-kongresszuson. 27 éve, amikor a Jurta színházban először összegyűltünk, sokan mosolyogtak, de – tette hozzá a Titanicot szakértő, Noé bárkáját pedig laikus építette, és az idő azóta is igazolja az akkori döntés helyességét.

„30 ÉVE ITT VAGYUNK (…), ÉS A KÖVETKEZŐ 30 ÉVBEN IS ITT LESZÜNK”

Európa legrégebbi, legnagyobb és legsikeresebb pártjának nevezte a Fideszt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz újraválasztott elnöke a párt XXVI., tisztújító kongresszusán, Budapesten, a Hungexpón. „30 éve itt vagyunk (…), és a következő 30 évben is itt leszünk” – jelentette ki. Hiszünk Magyarországban és a magyarokban, hiszünk abban, hogy a magyarok bármilyen rossz helyzetből fel tudják emelni az országot – fogalmazott. Mint mondta, a magyar nemzet se eltartója, se eltartottja nem akar lenni más népeknek. Csak erre lehetett építeni 2010-ben is, amikor egy csőd szélén álló országot bíztak a Fideszre a választók – hangsúlyozta Orbán Viktor, hozzátéve: azóta öt év telt, és ma Európa legbiztosabb pontja Magyarország.

EURÓPA EGYIK LEGBIZTOSABB ORSZÁGA VAGYUNK

A Fidesz az elmúlt kilenc évben minden országos választást hatalmas fölénnyel nyert – emelte ki. A hosszú és sikeres történet magyarázata, hogy teljesítettük, amit ígértünk, ismerjük saját fajtánkat, és hiszünk benne. Annak idején olyan országot vettünk át, amelyre mindenki legyintett, az önbecsülés behorpadt, lemondtak rólunk, és ide küldték az IMF-et az utolsó kegyelemdöfésre. Ma Európa egyik legbiztosabb pontja Magyarország, sokan örülnének, ha olyan pénzügyminiszterünk lenne, mint nekünk, és sokan elfogadnák makroszámainkat is.

TABU, PÁRTPROGRAM, NEMZETI ÜGY…

Bátran kitűztünk olyan célokat, amelyeket más talán mert volna, de csak a gyáva ember nem lehet boldog – fogalmazott. Kimondtunk tabunak számító dolgokat, pártprogrammá tettük őket, majd nemzeti üggyé váltak, és ma már a például szocialisták is odasündörögnek a rezsicsökkentés mellé. Mindez azonban csak a polgárok segítségével sikerülhetett – emelte ki a Fidesz elnöke. A Fidesz pedig meghallgatja az embereket, nem zárkózik irodákba, kérdez, konzultál és minden körülmények közt a magyar érdekeket képviseli, ha ugyanis ezt nem tesszük meg, más nem nem teszi meg helyettünk – jelentette ki.

MINDEN CSALÁD FEJE FÖLÖTT LEGYEN TETŐ

A következő évek feladata a kevesebb adó, a több munkahely, és az, hogy, aki akar, megélhessen munkájából. Ma 550 ezren dolgoznak többen, de a cél a teljes foglalkoztatás – hangsúlyozta a pártelnök. Magyarország és Európa jövőjét a családok, a megszületendő gyermekek jelentik, és a Fidesz azt szeretné, ha minden család feje fölött lenne saját tető, ezért a Fidesz holnap benyújtja azt a javaslatot, amely a lakásépítés áfáját 27-ről 5 százalékra csökkenti.

AZ UNIÓ SODRÓDIK

Európa azon töri a fejét, hogyan fogadja be a menekülteket, ahelyett, hogy azon dolgozna, hogyan lehet megállítani őket. Európa ugyanis összeroppan ekkora teher alatt.

EURÓPA MEGÚJÍTÁSÉRT KIÁLT, LE KELL ZÁRNI EGY KORSZAKOT

Európa megújításért kiált, le kell zárni a liberális politika korszakát, és vissza kell térni a demokratikus Európához. A kormányfő úgy fogalmazott: az elmúlt 25 év egy nagy liberális korszak volt Európában, voltak nagy pillanatai, mára azonban a liberális politika elvesztette vonzerejét, „kifulladt, lemerült”, szembefordult a szabadsággal, ezért szembekerült az emberekkel, a demokráciával. Az Európai Uniónak új szabályokra van szüksége, és a következő európai korszak vagy demokratikus lesz, vagy nem lesz – mondta Orbán Viktor.

KÉSZEN ÁLLOK A FOLYTATÁSRA

Orbán Viktor kormányfő készen áll arra, hogy két év múlva – ha meglesz a bizalom – vezesse a Fideszt és szövetségeseit a választási kampányban és győzelem esetén folytassa a munkát a kormány élén.

A következő két év legfontosabb feladata az elnök számára, hogy felkészítse a Fideszt és szövetségeseit a választásra – rögzítette a miniszterelnök a nagyobbik kormánypárt XXVI. kongresszusán vasárnap a fővárosban.

„Jó alelnököket kaptam ehhez a munkához, olyanokat, akiket kemény fából faragtak és tudják mi a rend” – mutatott rá Orbán Viktor. A miniszterelnök azt mondta: ezt a két évet nem levezetésnek szánja, hanem felkészülésnek.

„Két év múlva, ha meglesz a bizalom, készen állok arra, hogy vezesselek bennetek a választási kampányban és arra is készen állok, ha győzünk folytassam a munkát a kormány élén” – jelentette ki a miniszterelnök, akinek szavait élénk taps fogadta a küldöttek részéről.

Forrás: MTI