Elfogták és őrizetbe vették a rendőrök azt a középkorú férfit, aki megpróbált kirabolni egy családot karácsony hétvégéjén Debrecenben.
A hajdúsági megyeszékhely rendőrségére vasárnap hajnalban jelentette be egy asszony, hogy betörő járt a házuk padlásán, de sikerült feltartóztatni. 

Mint kiderült, a sértettek udvarára egy 51 éves helyi férfi mászott be a kerítésen át, majd a padlásról különböző kéziszerszámokat próbált magával vinni. 

Amikor a háziak észrevették és kérdőre vonták a tetőtérben tevékenykedő férfit, az különböző tárgyakkal kezdte dobálni őket, ennek során a családfő elesett és könnyű sérüléseket szenvedett. 

A tolvaj ezután menekülni próbált, de nem jutott messzire, mert fennakadt a kerítésen, így az ott lakók utolérték és az ellenállása dacára is vissza tudták tartani a rendőrök kiérkezéséig.

A percek alatt kiérkező járőrök a helyszínen elfogták az 51 éves férfit, akit előállítottak a debreceni rendőrkapitányságra, ahol rablás kísérlete miatt indítottak eljárást vele szemben és bűnügyi őrizetbe vették.

Forrás: police.hu