A Vasas SC januárban megalakítja karate szakosztályát, amely így az angyalföldi klub 21. sportága lesz.
Az egyesület honlapjának beszámolója szerint az együttműködés budai iskolákban működő karatecsoportokkal jön létre, amelyek szakmai munkáját szakosztály-igazgatóként Egri Tamás irányítja majd. 

Mészáros János, a Magyar Karate Szövetség elnöke kiemelte, hogy Magyarországon egyre inkább növekszik az érdeklődés a sportág iránt: 

"A Vasas felvételével eljutottunk odáig, hogy gyakorlatilag már majdnem minden jelentős fővárosi nagyegyesület rendelkezik karate szakosztállyal". 

Markovits László, a Vasas SC elnöke arra emlékeztetett, a karate felvételével 2016-tól már négy küzdősport lesz jelen a klubban, hiszen kedden jelentették be, hogy a komoly hagyományokkal rendelkező birkózás és ökölvívás mellett létrejön a cselgáncsozók szakosztálya is. 

"Fontos szempont volt az is, hogy a budai oldalon is jelen legyen a Vasas a küzdősportokban. Az együttműködés lehetőséget teremt arra, hogy tovább bővüljön a Vasas-család és minél több gyermek folytassa, illetve kezdje el a karatét az egyesületben. A sportágnak jó esélye van felkerülni a 2020-as tokiói olimpia programjára, így idővel az élsport terén is profitálhatunk az együttműködésből" - mondta Markovits.

Forrás: MTI