Fontos, hogy a magyar emberek megértsék, hogy ha ezt a betelepítési kvótát az európai unió képes végrehajtani, annak milyen következményei lesznek Magyarországon - mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában. 
Az államtitkár jelezte: a betelepítési kvóta bonyolult, összetett kérdés, ezért indít tájékoztató kampányt a kormány a kötelező betelepítési kvóta kockázatairól. 

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára egy csütörtöki, Budapesten tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a tájékoztató kampány decemberben és januárban zajlik, "hagyományos eszközökkel": országos és helyi lapokban, rádiókban és televíziókban, valamint az interneten helyeznek el hirdetéseket. 

A kormány minél több embert el akar érni a kampánnyal, amellyel arra hívják fel a figyelmet, hogy a kötelező betelepítési kvóta növeli a terrorveszélyt, valamint veszélyezteti az európai és a magyar kultúrát - közölte akkor Dömötör Csaba.

Forrás: MTI