A Fidesz szerint Magyarországnak nem szabad szó nélkül hagynia az uniós kötelező betelepítési kvótát.
A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója az MTI-hez eljuttatott közleményében az Együtt csütörtöki nyilatkozatára reagált így, amelyben az ellenzéki párt felszólította a nagyobbik kormánypártot, hogy az hagyjon fel "menekültellenes gyűlöletpolitikájával". Közölték: az Európai Unió tagállamaként Magyarországnak kötelessége részt venni a menekültválság közös, európai megoldásának kidolgozásában.

A Fidesz szerint "a balliberálisok nagyon szeretnék, ha a magyarok csendben végignéznék, és még üdvözölnék is, hogy a bevándorlók elárasztják az országot és Európát".

Magyarországnak nem szabad szó nélkül hagynia Brüsszel felelőtlen bevándorláspolitikáját és az uniós kötelező betelepítési kvótát. A magyar embereknek és a magyar kormánynak ki kell állnia a kvóta ellen, amely növelné a terrorveszélyt, veszélyezteti a kultúránkat, a biztonságunkat, és amelynek bevezetésére senki nem hatalmazta fel a brüsszeli vezetőket - tették hozzá. 

A Fidesz-frakció jelezte: a párt addig folytatja az aláírásgyűjtési kampányt, amíg Brüsszel vissza nem vonja az uniós kötelező betelepítési kvótát.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön jelentette be: a kormány tájékoztató kampányt indít a kötelező betelepítési kvóta kockázatairól. Közölte: a kormány minél több embert el akar érni a kampánnyal, amellyel arra hívják fel a figyelmet, hogy a kötelező betelepítési kvóta növeli a terrorveszélyt, valamint veszélyezteti az európai és a magyar kultúrát.

Forrás: MTI