Az Együtt - a Korszakváltók Pártja felszólította a Fideszt, hogy hagyjon fel "menekültellenes gyűlöletpolitikájával", amelyet szerintük "korrupt és hozzá nem értő kormányzásának" leplezésére használ.
A párt csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a bejelentett "gyűlöletkampány" célja világos: a Fidesz leplezi korrupt kormányzását, például "a földek ellopását, a közbeszerzési törvény visszamenőleges hatályú módosítását, vagy Paks II. ügyét".

Az Együtt felszólította a Fideszt, hogy fizesse be a költségvetésbe a jelenlegi kormányzati kampány árát. Úgy fogalmaztak: a hirdetések valójában kizárólag a Fidesz, nem az ország érdekeit szolgálják, nem szabad költségvetési pénzből finanszírozni a Jobbikkal és más pártokkal folytatott "kerítésépítési demagógiaversenyt" - írták.

Közölték: az Európai Unió tagállamaként Magyarországnak kötelessége részt venni a menekültválság közös, európai megoldásának kidolgozásában. Álláspontjuk szerint az ország érdeke, hogy emberséges módon menedékkérőket fogadjon, és segítse legalább 10-15 ezer ember hosszú távú letelepedését is, ami emberiességi és munkaerőpiaci szempontból egyaránt indokolt.

Az Együtt felszólította a Fideszt, hogy vegye ki részét a közös megoldáskeresésből, és erre fordítsa az "uszításra kidobott közpénzmilliókat"!

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön jelentette be: tájékoztató kampányt indít a kormány a kötelező betelepítési kvóta kockázatairól. Közölte: a kormány minél több embert el akar érni a kampánnyal, amellyel arra hívják fel a figyelmet, hogy a kötelező betelepítési kvóta növeli a terrorveszélyt, valamint veszélyezteti az európai és a magyar kultúrát.

Forrás: MTI