Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Időjárási helyzet Európában

Szárazföldünk északi felén ciklonok és a hozzájuk tartozó frontok vonulnak nyugatról kelet felé. Hatásukra arrafelé gyakran erősen felhős az ég, és a frontok mentén többfelé fordul elő csapadék; délebbre eső, északabbra hó. Ugyanakkor délen egy nagyméretű anticiklon helyezkedik el. Területén az éjszaka képződött köd feloszlása után kevésbé felhős, napos és borult, párás, helyenként tartósan ködös tájak egyaránt előfordulnak. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, de szitálás több helyen is előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon, északkeleten többnyire +2 és -3, középen és keleten 2 és 9 fok között változik. Délen és nyugaton enyhe az idő, a kora délutáni órákra általában 10, 18 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félsziget déli részén 20, 24 fokot is mérnek. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is magasnyomás alakítja, lényeges időjárás-változás nem várható.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

Az ország nagyobb részén erősen felhős vagy borult, párás, főként keleten néhol tartósan ködös időre kell számítani, szombaton főként az Észak-Dunántúlon, vasárnap nyugaton, délnyugaton szakadozhat fel a felhőzet, és süthet ki hosszabb-rövidebb időre a nap. Számottevő csapadék nem várható, azonban napközben néhol, éjszaka szórványosan szitálás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak északnyugaton, nyugaton élénkülhet meg a déli, délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 5 és 10 fok között alakul.

Forrás: MTI