A két ember a gyanú szerint közel nyolcvan fő számára készített hamis iratokat, mintegy kétmillió forintot szerezve a bűncselekménnyel.
Jogosítvány megszerzéséhez szükséges orvosi okiratok hamisítására szakosodott párost derítettek fel a rendőrök Veszprém megyében - értesült a HavariaPress. A két ember a gyanú szerint közel nyolcvan fő számára készített hamis iratokat, mintegy kétmillió forintot szerezve a bűncselekménnyel.

Az egészségügyi tanfolyamot szervező és a vizsgákat lebonyolító szervezet még szeptemberben tett feljelentést a rendőrségen, mely szerint valakik a szervezet nevében hamis egészségügyi igazolásokat állítottak ki, amiket a felhasználóik jogosítvány igényléséhez nyújtottak be.

Az ügyben a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon indult nyomozás, melynek során körülbelül 80 olyan jogosítvány-igénylőt azonosítottak, akiknek az orvosi igazolása vélhetően hamis volt. Mindezek ismeretében a rendőrök e hét keddre nagyszabású akciót szerveztek meg, és a megye többi rendőrkapitányságának közreműködésével egyszerre 81 helyszínen végeztek házkutatásokat.



Az előállított és kihallgatott felhasználóktól szerzett információk alapján egy kiterjedt hálózat körvonalai bontakoztak ki, amely Veszprém megye keleti területén tevékenykedett.

A nyomozás során eddig azonosított 78 felhasználó közül 59 főt már kihallgattak, többen a keresésük hírére jelentkeztek a következő napokban.

Mint kiderült, a hamis magánokiratokat két pétfürdői férfi készítette, 2014. januárjától kezdve; egy-egy hamis igazolásért rendszerint 25 ezer forintot kértek.

Az almádi rendőrök a hamis igazolások benyújtói, valamint a készítők és a közvetítők ellen is büntetőeljárást indítottak, hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt.

Forrás: police.hu