A Fidesz szerint Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke minden idők legkorruptabb kormányzását szolgálta. A nagyobbik kormánypárt frakciója így reagált az ellenzéki politikus csütörtöki sajtótájékoztatójára, ahol arra szólította a Fideszt, hogy vonja vissza a közbeszerzési törvény kedden elfogadott módosítását, és térjen vissza a korábbi, szigorú összeférhetetlenséget tartalmazó szabályokhoz. 
A Fidesz-frakció az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: aki Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon személyes tanácsadója és "a feketekasszákat működtető MSZP" kampányfőnöke volt, az jobb, ha nem akar közpénzügyi szakértő lenni. 

A közbeszerzési törvény módosítása a közpénzekkel való felelős gazdálkodást szolgálja, szélesíti, átláthatóvá és betarthatóvá teszi az összeférhetetlenségi szabályokat - rögzítették, kiemelve: ezentúl a korábbinál több közjogi tisztségviselőre, gyakorlatilag minden alkotmányos intézmény vezetőjére és a velük közös háztartásban élő hozzátartozókra is vonatkozik az összeférhetetlenség. Ők semmilyen módon nem indulhatnak közbeszerzéseken - hangsúlyozták.

Forrás: MTI