Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a szlovák állampolgárságú férfit és nőt, akiknél több fegyver, többféle kábítószer és körözés alatt álló okmány került elő egy igazoltatás eredményeként Nógrád megyében.
A balassagyarmati járőrök e héten kedden délelőtt, egy ipolyszögi parkolóban ellenőriztek egy külföldi rendszámú személyautót, amikor a járműben utasként tartózkodó fiatal nő táskájából körözés alatt álló személyi okmányok kerültek elő. A nő ráadásul az igazoltatása, majd később a kihallgatása alkalmával is valótlan személyi adatokat mondott be, ám a kilétének megállapítása után kiderült, hogy a szlovák hatóságok nemcsak a nála lévő iratokat körözik, de vele szemben is elfogatóparancsot bocsátottak ki.

Az egyenruhások ezután átvizsgálták az utas és a sofőr táskáit is, melyekből kábítószergyanús anyagok - fehér színű kristályos törmelék, valamint különböző kapszulák és tabletták - kerültek elő. A sofőr lakásán tartott házkutatáson a nyomozók további különféle kábítószergyanús anyagokat, valamint több fegyvert találtak és foglaltak le, ezek szakértői vizsgálata folyamatban van. Annyi azonban már kiderült, hogy a 28 éves szlovákiai férfi a fegyverek tartásához semmiféle hatósági engedéllyel nem rendelkezik.


A rendőrök a 28 éves losonci férfit és a 20 éves selmecbányai nőt is elfogták és előállították a balassagyarmati kapitányságra, ahol bűnügyi őrizetbe vették, a bíróság pedig a mai napon az előzetes letartóztatásukat is elrendelte. A férfi ellen kábítószer birtoklása és lőfegyverrel való visszaélés, míg a nő ellen közokirat-hamisítás és kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, szakértők bevonásával.

Forrás: police.hu